Мартин Илиев

Мартин Маринов Илиев е роден на 2 септември 1981 в с. Дебнево – китно селце на 20-на километра от град Троян. Четири години след завършване на образованието си се мести във Варна, където живее и до днес.

През 2008 година се ражда неговата дъщеричка и покрай четенето на приказки за лека нощ започва да пише стихотворения за деца. Първото се появява, когато момиченцето е едва на четири години. Тя толкова харесва веселите стихчета, че татко се окуражава и все по-често създава и рецитира пред нея своите стихове. С времето поезията става негова страст.

Ето какво разказа Мартин за своя творчески път:

„Когато дъщеря ми започна да ходи на училище, вече знаеше няколко мои стихотворения наизуст и ги издекламирала в час. Класната ѝ много се впечатлила и на една родителска среща ми предложи помощта си да издадем книжка. Така се случи, че пътищата ни се разделиха и не успяхме да направим стихосбирката, но аз продължих да пиша. Макар че дъщеря ми вече е на 14, все още настоява да чуе всяко мое ново стихотворение и слуша с увлечение.”

В библиотеката на prikazki.eu представяме само десетина стихотворения на талантливия поет. Но можете да прочетете много повече и, разбира се, лично да го поздравите и окуражите в неговите страници във:

prikazki.eu